Bayram tatili süresince verilen siparişler, bayram ertesindeki ilk hafta gönderilecektir.

Sepetiniz

MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMASI, İŞLENMESİ VE AKTARILMASINA DAİR AYDINLATMA MEKTUBU

 

İşbu metin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") başta olmak üzere ilgili mevzuat çerçevesinde kişisel verileri toplanmak, kaydedilmek, gerektiğinde üçüncü kişilere aktarılmak dâhil olmak üzere çeşitli şekillerde işlenecek olan ilgili kişiyi bilgilendirmek ve böylelikle veri sorumlusu sıfatını haiz olan Norma Mayo Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından KVKK ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesine Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde esasları belirlenen aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere düzenlenmiştir.

 

  1. Veri Sorumlusu ve Kimliği 

Veri sorumlusu, kayıtlı merkezi "Akat Mah. Zeytinoğlu Cad. İşçiler Sok. No:3 Beşiktaş 34335 İstanbul, Türkiye" adresinde bulunan, Beşiktaş Vergi Dairesi nezdinde 6310718834 vergi numarası ile kayıtlı ve 0631071883400012 Mersis numarasını haiz ve İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde 9860-5 sicil numarası ile kayıtlı bir Türk anonim şirketi olan Norma Mayo Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'dir ("Veri Sorumlusu").

 

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Veri Sorumlusu kişisel verilerinizi kanunlarda açıklandığı çerçevede ve hukuken tabi olduğu yükümlülükleri yerine getirme ve/veya gerçekleştirdiği iş süreci kapsamında; başta bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması olmak üzere KVKK'nın 5. ve 6. maddelerinde sayılan hukuka uygunluk sebeplerine dayalı olarak; tamamen veya kısmen otomatik yollarla ya da veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yöntemler ile toplayabilecektir.

 

  1. İşlenen Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları 

Veri Sorumlusu'nun internet sitesi üzerinden üye/misafir sipariş, Web e-bülten üyeliği ve ticari elektronik ileti gönderimi, sorularınızın çözümü için çağrı merkezleri veya sosyal medya aracılığıyla irtibat dâhil çeşitli iş süreçleri kapsamında, müşterilere ait farklı veri kategorileri ve buna bağlı olarak kişisel verileri, bu süreçlerin yerine getirilebilmesi adına işlenebilecektir. Bunlar, müşterilerin kimlik bilgileri kapsamında ad ve soyad bilgileri ve iletişim bilgileri kapsamında adres, e-posta adresi ve telefon numarası bilgileri ile müşterinin sipariş bilgilerinden oluşmaktadır.

 

Veri Sorumlusu yukarıda belirtildiği şekilde topladığı kişisel verilerinizi yine yukarıda belirtilen amaçlar kapsamında fiziki ortamda tutmak ve/veya veri tabanına kaydetmek suretiyle muhafaza edebilecek, güncelleyebilecek, KVKK'nın ve diğer her türlü mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde operasyonun gerektirmesi halinde üçüncü kişilere açıklamak ve aktarmak dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli faaliyetler ile işleyebilecektir.

 

Kişisel verileriniz, KVKK ve diğer kanunlarda öngörülen usul ve esaslar ile belirtilen ilkeler çerçevesinde, hukuk ve dürüstlük kurallarına uygun olarak; doğru ve güncel olarak; belirli, açık ve meşru amaçlar doğrultusunda; işlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak ve amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilerek işlenecektir.

 

  1. Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlar ve ilkeler ile Veri Sorumlusu'nun operasyonlarının gerektirdiği düzeyde, KVKK kapsamında öngörülen şekillerde ve belirtilen şartlara uymak suretiyle üçüncü kişilere aktarılabilecektir. Ayrıca kanunen zorunlu olarak öngörülen diğer durumlarda yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi maksadıyla, kişisel verileriniz Veri Sorumlusu tarafından yetkili kurumlar ile paylaşılabilir.

 

  1. İlgili Kişinin KVKK'nın 11. Maddesinde Sayılan Hakları

KVKK’nın "İstisnalar" başlıklı 28. maddesinde öngörülen haller saklı kalmak kaydıyla, ilgili kişi sıfatıyla KVKK'nın 11. maddesinde düzenlenen haklarınız çerçevesinde Veri Sorumlusu'na başvurarak:

 

  1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş ise düzeltilmesini isteme,
  6. KVKK'nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. Kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan 5. ve 6. bentler uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  8. Kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  9. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

 

Yukarıda sayılan haklarınızı kullanmak için talepleriniz yazılı olarak "Akat Mah. Zeytinoğlu Cad. İşçiler Sok. No:3 Beşiktaş 34335 İstanbul, Türkiye" adresine, 25929-86356-11805 elektronik tebligat adresine veya KVKK kapsamında Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenebilecek diğer yöntemler ile Veri Sorumlusu'na iletilmelidir. Bu doğrultuda yapılan başvurular, KVKK kapsamında belirtilen süreler içinde sonuçlandırılacaktır.

 

İşbu metne erişiminiz kapsamında, kişisel verilerinizin işlenmesine dair her türlü işlem ile ilgili olarak veri sorumlusu ve kimliği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi, işlenen kişisel veriler ve işleme amaçları, kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, ilgili kişinin KVKK'nın 11. maddesinde sayılan haklarına ilişkin olarak Veri Sorumlusu tarafından açıkça bilgilendirildiğinizi ve böylelikle Veri Sorumlusu'nun aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirdiğini açıkça kabul ve beyan etmektesiniz.

 

İşbu metin KVKK ve diğer ilgili mevzuat ile uyumlu olarak Veri Sorumlusu tarafından gerekli görüldüğü durumlarda yenilenebilir veya değiştirilebilir.